فرا رسانه با ما تاپ

توهم دانش چیست؟

تصویر4فرد با جعبه ای برروی سر

توهم دانش را اگر بخواهیم توضیح دهیم به این معناست که انسان از علمی که بسیار- کم آگاهی دارد، توهم اطلاعات کامل داشتن را دارد.

این توهم به این دلیل است که اغلب، نمی‌توانیم با اطلاعات محدودی که در اختیار داریم کنار بیاییم، گویی همه چیز را باید بدانیم. ما سعی می کنیم از اطلاعاتی که در اختیار داریم بهترین داستان ممکن را بسازیم و اگر داستان خوبی باشد، آن را باور می کنیم. این توهم درک است!!

راه های توهم دانش:

طبق مطالعه‌ای که به تازگی توسط سه روان‌شناس منتشر شده است، نشان می‌دهد که جست‌وجو در وب به مردم توهم دانش می‌دهد.

یکی از راه های سریع رسیدن به دانش، سرچ در وب سایت است چراکه در کوتاه ترین زمان ما به اطلاعات دسترسی پیدا می کنیم.

اما به یاد داشته باشید هیچ علمی رانمیتوان با یک جست و جو ساده بدست آورد بلکه بخش بسیار کمی از آنرا میتوان آگاه شد.

آزمایش توهم دانش: ‎

محققان متیو فیشر، ماریل گودو و فرانک کیل، این اثر و علت آن را از طریق ۹ آزمایش ثبت کردند. آنها افراد را به دو گروه تقسیم کردند.

یک گروه زمانی را صرف جستجو در وب کردند، گروه دیگر آفلاین ماندند، سپس هر دو گروه، به راه های مختلف، درک خود را از موضوعات متنوع مقایسه کردند.

آزمایش ها به طور مداوم نشان داد که جستجو در وب به افراد احساس اغراق آمیزی از دانش می دهد.

استیون اسلومان و فیلیپ فرنباخ، دانشمندان علوم شناختی، در کتاب جدید خود به نام توهم دانش، به بررسی این موضوع می پردازند که چگونه ما انسان ها، علیرغم ناآگاهی فردی خود، چیزهای زیادی می دانیم.

دانش تلگرامی/اینستاگرامی:

امروزه به راحتی میتوان از شبکه های اجتماعی به خصوص تلگرام و اینستاگرام استفاده کرد.

مخاطبین شبکه های اجتماعی برای تخصص در علم خواصی تصور می کنند فقط خواندن چند مطلب از کانال های تلگرام کافی است و دیگر نیاز به مطالعه بیشتر و یا به سراغ متخصص رفتن ندارند که این باعث ایجاد توهم دانشی می‌شود.

راه های جلوگیری از توهم دانش: 

یکی از راه هایی که از توهم دانش جلوگیری می‌کند پذیرفتن انتقادات دیگران نسبت به خود است.

یک راه‌حل دیگر هم این است که همیشه چند نفر را که از شما بسیار جلوتر و قوی‌تر هستند مد نظر داشته باشید و با پیگیری آن‌ها و فعالیت‌هایشان،‌ تصویری واقع‌بینانه‌تر از جایگاه خود به دست آورید.

خروج از نسخه موبایل